Remek napja volt a Saubernek az austini időmérőn, a csapat mindkét autója bejutott a Q3-ba. Nico Hülkenberg negyedik, míg Esteban Gutierrez tizedik lett, bár a mexikóit még büntethetik Pastor Maldonado feltartása miatt.

F1: Hülkenberg nem tudja jobban odatenni magát 1
F1: Hülkenberg nem tudja jobban odatenni magát 2

F1: Hülkenberg nem tudja jobban odatenni magát

F1: Hülkenberg nem tudja jobban odatenni magát

F1: Hülkenberg nem tudja jobban odatenni magát 4
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg nem tudja jobban odatenni magát 5


“Egész hétvégén remekül éreztem magam az autóban” – mondta Hülkenberg. “A Q1 és a Q2 kicsit nehezebb volt, mert a reggeli edzéshez képest a szél durván felerősödött. Hátszél volt az egyes kanyarban, és az egész első szektort, sőt kicsit még a másodikat is befolyásolta.”

“A Q1-ben és a Q2-ben ez nem esett jól, de a Q3-ra elvégeztünk néhány módosítást, és így sokkal jobb lett az autó. Aki ezt a negyedik helyet kevesli és elégedetlen, azon már igazán nem tudunk segíteni, szerintem ez volt az abszolút maximum. Nagyon elégedett vagyok, remek kiindulóhelyzetben vagyunk a versenyre. Abban viszont nem vagyok száz százalékig biztos, hogy a versenytempónk is ennyire jó lesz.”

Gutierrez úgy érzi, összességében jó időmérőn van túl. “A megváltozott szélviszonyok miatt nehéz volt a gumikat rendesen felmelegíteni, hogy mindent ki tudjunk hozni belőlük” – így a mexikói. “Többféle stratégiát átbeszéltünk, de végül abban maradtunk, hogy rögtön az első körömben teljes erőből megyek.”

“Ez nem volt egyszerű, és nem is lett tökéletes a kör, de meglett a Q3. ami különösen szép itt Austinban. Nagyszerű, hogy a sok mexikói néző előtt ketten is itt voltunk a Q3-ban.”