Gyanítom ez már marketingeszköz. Egy új módszer a pilóták kezében, amivel felhívják magukra a figyelmet. Nem kell hozzá puccos sajtóesemény, mosoly a kamerák előtt, a különleges sisakfestésekkel egyszerűen kerülhetnek középpontba a hírnévre vágyó versenyzők. Vettel esetén már megszoktuk, hogy nincs két egyforma festésű bukó a fején, de az Amerikai Nagydíj idejére mások is követték a példáját.

Lewis Hamilton fejfedőjén a poplegenda, Michael Jackson előtt tiszteleg, Pérez a közeli mexikói határ miatt pedig szinte hazai pályán versenyez, ezért a kilátogató honfitársaknak kedveskedik egy új sisakmintával. Természetesen a mezőny másik mexikói tagja Gutierrez sem hagyta annyiban a dolgot, az ő sisakján a nemzeti színek mellett az ország címere is feltűnik.

1. Vettel sisakját egy rajongó tervezte, 500 beküldő közül választott a német bajnok, az amerikai motívumokat zenével vegyítő terveket Rolf Carsjens készítette.

F1: Újra tombol a sisakfestési mánia 1
2. Hamilton egyik kedvence Michael Jackson, és most kihasználta az alkalmat, hogy egyedi sisakkal fejezze ki rajongását.

F1: Újra tombol a sisakfestési mánia 2

3. A mexikói versenyzők természetesen a hazai rajongóknak kedveznek, Pérez és Gutierrez egyaránt egyedi festéssel állt elő.

F1: Újra tombol a sisakfestési mánia 3

F1: Újra tombol a sisakfestési mánia 4

+1. Giedo van der Garde is variált erre az alkalomra, bár valószínűleg sokaknak nem tűnik fel a változás.

F1: Újra tombol a sisakfestési mánia 5