Lewis Hamiltonnak nincs kétsége afelől, hogy a Forma-1 nagy sikert arat majd Amerikában. Egyelőre az austini hétvége nagy kérdése, hogy mennyi néző lesz: az újdonság ereje miatt az első versenyen mindig tele vannak a lelátók, ha azonban az idén sem lesz drasztikus visszaesés (annak ellenére sem, hogy a bajnokság már eldőlt), a szervezők egészen biztosan hosszú távra tervezhetnek.

Az F1 bedarálja a szkeptikus amerikaiakat 1
Az F1 bedarálja a szkeptikus amerikaiakat 2

Az F1 bedarálja a szkeptikus amerikaiakat

Az F1 bedarálja a szkeptikus amerikaiakat

Az F1 bedarálja a szkeptikus amerikaiakat 4
Fotó megosztása:
Az F1 bedarálja a szkeptikus amerikaiakat 5


“Úgy érzem, hogy az F1 még növekedni is tud Amerikában” – mondta Hamilton, aki nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy a New Jersey-i versennyel kapcsolatban nagy a bizonytalanság. “Ahogy egyre többször utazom az Államokba, úgy találkozom egyre több olyan emberrel, aki őrült szenvedéllyel beszél az F1-ről. Szerintem többen rajonganak ezért a sportért, mint gondolnánk.”

“Persze, a legtöbben a NASCAR-on nőttek fel, az F1 sok motorsport-rajongónak teljesen új dolog. De a népszerűsége egyre csak nőni fog, és végül sikert arat Amerikában.”

Az első Amerikai Nagydíjat Hamilton nyerte, kedves számára a tavalyi siker. “Alapvetően imádok Amerikába utazni. Nyolcéves koromban jártam először New Yorkban, és pont olyan volt, amilyennek a tévében és a moziban láttam. Lenyűgöző. Sok helyen mondják, de Amerikában tényleg minden jobb és nagyobb.”

“Soha nem volt még rossz élményem az országban, az emberek is nagyon kedvesen fogadnak. A tavalyi austini hétvége is fantasztikus volt, a város nagyon pezseg, alig várom a visszatérést. A tavalyi egyike volt a tökéletes hétvégéknek, levadásztam Sebastiant, és megnyertem az első austini versenyt. Ez pedig már biztosan F1-es történelem.”