Felipe Massa stílusosan köszönt el az olaszoktól, a számára rendezett ünnep jól mutatja, miért akar minden pilóta a Ferrari család tagja lenni. Lehetsz világbajnok, vagy csak másodhegedűs, de ha mindent megtettél a csapatért, a család örökké hálás marad. A brazil versenyzőt a zord időjárás ellenére 15 ezer néző búcsúztatta Mugellóban, a csapat évadzáró rendezvényén.

Így búcsúzott Massa a Ferraritól 1

A pályán rendezett ünneplés után természetesen egy öltönyös, méltató beszédekkel teletűzdelt est is járt a 2008-as évben hajszál híján világbajnoki címet nyerő brazil versenyzőnek. Az elnök, Luca Di Montezemolo méltatta az együtt elért eredményeket, és sok sikert kívánt Massa további karrierjéhez, viccesen hozzátéve, hogy azért csak a Ferrarik mögött befutva.


Massa 2006 óta versenyzett a vörösöknél, karrierje során itt érte el a legnagyobb sikereket, de a 2009-es Magyar Nagydíjon történt szerencsétlen, életveszélyes baleset után már nem tudta visszanyerni kirobbanó formáját, és Fernando Alonso mellett a másodpilóta szerepébe kényszerült. Még két nagydíj vár rá a csapatnál, és valószínűleg hazai futamán, a Brazil Nagydíjon mindent belead majd, hogy dobogós helyezéssel zárja le ferraris pályafutását.


Eredményei elismeréseként hatalmas kupát vihet haza Massa, aki már biztosan marad jövőre, 2014-ben a Williams színeiben versenyez majd.

Így búcsúzott Massa a Ferraritól 2

képek: Ferrari.com/Instagram.com