Nem elég a Forma-1-nek, hogy Kimi Räikkönen operációja miatt kihagyja az utolsó két futamot, Amerikából Fernando Alonso is hiányozhat. Alonso Abu-Dzabiban kapott nagy ütést, amikor a bokszból kihajtva kakaskodni kezdett Jean-Eric Vergne Toro Rossójával, elhagyta a pályát, és nagy sebességgel áthajtott a fekvőrendőrökön. A beépített rendszer azonnal jelezte a veszélyes nagyságú ütést az FIA-nek, ezért Alonsónak a verseny után kötelező orvosi vizsgálaton kellett megjelennie.

F1: Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat? 1
F1: Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat? 2

F1: Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat?

F1: Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat?

F1: Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat? 4
Fotó megosztása:
F1: Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat? 5


Ezen Alonso elvileg átment, bár menedzsere, Luis Garcia Abad pedig kirakott a Twitterre egy fotót a vizsgálatról. Ez a Ferrari szerint “kissé drámai hatást” keltett, nem is örültek a menedzser akciójának, amely szintén azt jelzi, hogy nem a legjobb a viszony a felek között.

Alonso a múlt héten Spanyolországban is több vizsgálaton esett át, az orvosok ma vagy holnap döntik el, hogy a spanyol elutazhat-e Austinba. A La Gazzetta dello Sport újságírója szerint Alonso nem is edz, teljes pihenőt írtak elő számára. Pino Allevi beszélt a Ferrari-elnök Luca di Montezemolóval is, aki “nem tudja határozottan kizárni”, hogy Alonso kihagyja az Amerikai Nagydíjat.

Amennyiben Alonso mégis elutazik Austinba, akkor is át kell esnie az FIA-féle kötelező orvosi teszten csütörtökön. Noha Alonso nem szeretné kihagyni a versenyt, és ha rajta múlik, el is indul Austinban, már a helyettesítéséről is szó esett Maranellóban. Nagy eséllyel a marussiás Jules Bianchi ugorhatna be Alonso helyett, de elképzelhető a tesztpilóta Pedro de la Rosa bevetése is.