A McLaren hosszú ideje húzza-halasztja a 2014-es pilótafelállásának bejelentését. Jenson Button jövő évi szerződése már szeptember óta kész, azonban Sergio Perez a levegőben lóg.
A mexikói ifjonc idén kicsit alulteljesítette a csapat elvárásait, és ugyan most, a hajrára magára talált, tisztán versenyez és hozza is a pontokat, lehet, hogy nem tartják meg. 
F1: Perez még mindig repülhet 1
F1: Perez még mindig repülhet 2

F1: Perez még mindig repülhet

F1: Perez még mindig repülhet

F1: Perez még mindig repülhet 8
F1: Perez még mindig repülhet 9
F1: Perez még mindig repülhet 10
F1: Perez még mindig repülhet 11
F1: Perez még mindig repülhet 12
Fotó megosztása:
F1: Perez még mindig repülhet 13


Perez mellett szólhat a mexikói szponzori támogatás, a Telmex-birodalomhoz tartozó Claro video nagyjából 12 millió eurót hoz a csapatnak, igaz, ebből jó pár millió a pilóta fizetésére megy el.
A Honda 2015-ös beszállása gyakorlatilag másodlagos szemponttá teszi majd a szponzori hátszelet, így Wokingban továbbra is fontolgatják, hogy az addig hátralevő egy évben az igen nagyra értékelt tesztpilótájukat, az idei Formula Renault 3.5-bajnok Kevin Magnussent próbálják ki Perez helyett – a dán tehetség fizetése amúgy is valahol 1 millió euró alatt maradna.
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh által “villámgyorsnak” leírt Magnussen bevetése Lewis Hamilton 2007-es előléptetéséhez hasonló kockázatot, de potenciális sikert is jelenthetne, viszont a lépéssel beismernék, hogy Perezzel mellényúltak, valamint a veterán Jenson Button vélemyényét is figyelmen kívül hagynák, aki szerint a mexikói mindenképp megérdemelne egy évet, a jövőre életbe lépő új szabályok, az új V6-os turbómotorok pedig nem épp újoncoknak valók.
Magnussen – aki érdekes módon tegnap minden indoklás nélkül, az utolsó pillanatban lemondta a GP2-es tesztjét -, a hétvégén arról beszélt, hogy késznek érzi magát az F1-re:
“Természetesen jobban örülnék, ha már az első évemben is versenyképes autót kapnék” – utalt arra, hogy a McLaren a Marussiának is a Force Indiának is ajánlgatja őt. “Kockázatosabb egy nagycsapatnál bemutatkozni, mert ha nem teljesít az ember, akkor ki is pottyanhat a Forma-1-ből, de szerintem ha egy élcsapat lehetőséget ad számomra, az azt mutatja, hogy elég jó vagyok.”
 
F1: Perez még mindig repülhet 14


“Azért mennék a Forma-1-be, hogy bajnok legyek, nem csak azért, hogy szimplán ott lehessek, szóval örömmel ragadnám meg a (mclarenes) lehetőséget. Hiszem, hogy készen állok.”
Az egykori McLaren- és Stewart-pilóta, Jan Magnussen fia a 2014-es szabályváltozásoktól sem tart, szerinte nem hátrány, hanem előny lesz az új műszaki háttér:
“Nyilván a tapasztalat pilóták mást mondanak, viszont a fiatalok alkalmazkodóképesebbek. Szerintem inkább előny lesz, mert kiegyenlíti az erőviszonyokat, senkinek nem lesz még tapasztalata az új autókkal. Kiváló alkalom ez az újoncok számára.”
“Nem titok, hogy a McLarennél szeretnék versenyezni, szerintem ez a legjobb csapat, mindig is ide vágytam, már kisgyerekkoromtól kezdve. Persze nem rajtam múlik, én már megtettem, amit tudtam.”