Míg Sergio Pereznek sikerült megcsípnie a 9. helyet az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén, veterán csapattársa, Jenson Button már a Q2-ben búcsúzott, csak a 13. lett. 
A McLarennél az egyenesbeli csúcssebességre hangolták az autót, hogy vasárnap előzhessenek majd, emiatt azonban Button nem tudta felmelegíteni a gumikat, legalábbis pont a kvalifikáción nem.
“Nem értem, mi történt. Bosszantó, ugyanis az utolsó edzésen még igazán jól működött az autó, egész hétvégén elégedett voltam vele. Nem tudom, talán a hőmérséklet miatt, mindenesetre nem voltam képes felmelegíteni a gumikat. El sem hinnék, mennyit dolgoztam fele a kör elején, de ez sem volt elég. Teljesen más volt, mint amit az edzéseken tapasztaltam.”


“Borzasztóan visszavettünk a hátsó szárnyból, hogy javítsunk a balanszon, de nem volt elég. A határig mentünk az első szárnnyal is, az autó elején már nem tudunk tovább javítani. Nem is tudom. Elég szűk korlátok között mozgunk a beállításokkal. Nehéz helyzet, és ez már így is lesz a maradék futamokon” – utalt az MP4-28-as alapvetően rossz természetére az angol.
Az Indiában 5. helyet szerző Perez természetesen feldobottabban beszélt:
“Az autó nagyszerű volt ma. Ha találtam volna még pár századot, akár hetedik is lehettem volna, benne volt. Fontos volt, hogy a pocsék utolsó edzésem után is higgadt maradjak. Azt hiszem a jó irányba indultunk a verseny tekintetében, főleg, hogy a pálya nagyon sokat változik estére, és ezt jól csíptük el. Összességében javulást jelent a hétvége a csapat számra, alig várom a holnapot!”