Kimi Räikkönen csütörtökön nem érkezett meg Abu-Dzabiba, a finn pilóta csak péntek reggel, az edzésre jelent meg.
Bennfentesek úgy tudják, hogy a fizetést idén még nem látott Räikkönen nagyon magára vette az indiai beszólást, úgy kellett győzködni, hogy versenyezzen ezen a hétvégén. Amikor pénteken megkérdezték a helyzetről, nem titkolta a kiábrándultságát.
Räikkönen: Egy fillért se kaptam idén! 85


„Csakis azért jöttem el végül, mert úgy tűnik, sikerült megegyeznünk bizonyos ügyekben. Talán most már rendeződnek a dolgok és a lehető legjobban fejezhetjük be az idényt.”
A jövőre már a Ferrarinál induló bajnok kérdésre válaszolva azt mondta, hogy valóban fontolgatta, a hétvége kihagyását, és ugyanez igaz az utolsó két versenyre is, ha nem rendeződik megnyugtatóan a fizetés kérdése.
„Igen, ha nem rendeződnek a dolgok. Élvezem a versenyzést, de a Forma-1 jelentős része üzlet is, és amikor azt nem kezelik rendesen, akkor ilyen szerencsétlen helyzetek alakulhatnak ki. Azért valahol meg kell húzni a határt, és ha átlépünk rajta, az nem az én saram lesz. Mindenkinek megvan a maga véleménye és elképzelése, de azért nem esik jól azt hallani, hogy nem vagyok csapatjátékos, nem tartom szem előtt a csapat érdekeit, miközben egész évben egy árva eurót sem kaptam.”
„Az (indiai rádiós incidens) csak egy kis dolog. Nyilván nem kellene ilyennek történnie, de sajnos megtörtént. De nem ez a fő gond. A gond a többi, de nyilván végül minden összeadódik.”
Úgy tudni, Räikkönen lotusos szerződésében a néhány – 2-4, más források szerint talán 6 millió – eurós alapfizetés mellett pontokért járó bónusz van kikötve, amellyel összességében valahol 11-13-15, extrém esetben akár 20 milliós összegnél is járhat (attól függően, hogy 50 vagy 100 ezer eurót ér egy-egy pont), a csapatnál nemrég utaltak is arra, hogy jelenleg ő lehet az F1 legjobban (nem) fizetett pilótája. A finnt egyébként már 2012-ben is késve, az év végén fizették ki.
A Lotus továbbra is a már nyáron bejelentkezett, de pénzt még mindig nem „virító” befektetői csoportra, a Quantumra vár, a beszállásuk után tudnák kifizetni Räikkönent és 2014-ben Nico Hülkenberget. Az üzlet azonban nem áll túl jól, ezért a venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA millióival házaló Pastor Maldonado is komoly jelöltjük a jövő évre, sőt egyes pletykák szerint már meg is kötötték vele a szerződést.