Ahogy írtuk, Kimi Räikkönen csütörtökön teljesen hiányzott az abu-dzabi paddockból, a sajtómegjelenéseit kihagyta, a csapat is csak annyit tudott mondani, hogy a finn “úton van”.
Valószínűnek tűnt, hogy Räikkönen a késő fizetése, és a múlt vasárnapi rádiós letolás miatt maradt távol, a kérdés csak az volt, hogy a hétvége valóban tevékeny napjain ott lesz-e. Igen, a 2007-es bajnok péntekre megérkezett és részt vesz a szabadedzéseken.
F1: Meglett Kimi Räikkönen 1
F1: Meglett Kimi Räikkönen 2

F1: Meglett Kimi Räikkönen

F1: Meglett Kimi Räikkönen

F1: Meglett Kimi Räikkönen 4
Fotó megosztása:
F1: Meglett Kimi Räikkönen 5


A Lotus hivatalos oldalán mára megjelent egy interjú, amelyben a tulajdonos, Gerard Lopez magyarázta a helyzetet:
“Természetesen sok szó esett az Alan Permane és Kimi közötti rádióbeszélgetésről, de az csak pár másodperc volt a egy kétéves kapcsolatban. Nem a legszebb pár másodperc, de el kell fogadni, hogy a szenvedélyek benne vannak a sportban és előfordulnak az ilyenek.”
“Sajnos mindig igyekeznek úgy beállítani, hogy nagy veszekedések mennek nálunk. Pedig például azt is nagyon laza és őszinte keretek között beszéltük meg négyszemközt, hogy a Ferrarihoz megy jövőre. Tényszerű, de szenvedélyes beszélgetés volt, bár furán hangzik, de nagyon is emberi figura Kimi.”
“Az egész Jégember dolog a pályán érvényesül, ahol a nagyon hideg fejjel vezet. A valóságban viszont egy nagyon kedves, kommunikatív srác, az elmúlt két évben a személyében egy új barátot szereztem, pedig ez nem jellemző a Forma-1-ben.”