A többi pilótához hasonlóan Kimi Räikkönennek is lettek volna szokásos médiamegjelenései csütörtökön, de a finn versenyzőt hiába várták az újságírók Abu-Dzabiban, eddig senki sem látta. Egyelőre nem tudni, hova is tűnt a 2007-es bajnok, a csapat annyit közölt, hogy “úton van”.
F1: Eltűnt Kimi Räikkönen 1
F1: Eltűnt Kimi Räikkönen 2

F1: Eltűnt Kimi Räikkönen

F1: Eltűnt Kimi Räikkönen

F1: Eltűnt Kimi Räikkönen 5
F1: Eltűnt Kimi Räikkönen 6
Fotó megosztása:
F1: Eltűnt Kimi Räikkönen 7


Köztudott, hogy a Lotus jó ideje késik Räikkönen fizetésével – ezért is megy vissza a Ferrarihoz jövőre -, a múlt vasárnapi Indiai Nagydíjon pedig össze is zörrent a csapattal
A finn újságíró kollégák úgy vélik, a rejtőzködéssel elsősorban a csapatnak akar betartani, de vannak olyanok, akik szerint egyszerűen “elfáradt” előző este Dubajban, vagy szimplán tojik a sajtóra, sőt egyesek azt is felvetették, hogy talán már nem is fog versenyezni a Lotusnál, és helyette a tartalékos, Davide Valsecchi vezet a hétvégén.
A legvalószínűbb persze, hogy a finn egyszerűen eltévedt/defektje volt/elkésett vagy ilyesmi, és pénteken ott lesz az első edzésen, hiszen ha mást nem is, a versenyzést imádja a Forma-1-ben.
Épp erről beszélt jó barátja, a friss négyszeres bajnok Sebastian Vettel is a Yas Marina pályán: “Imádja a munkáját, imádja a versenyzést – bármilyen formában. Az egyik legegyenesebb ember, akit valaha is ismertem, jól kijövünk egymással.”