Sebastian Vettel a vasárnapi Indiai Nagydíjon négyszeres világbajnok lett, beállítva ezzel a Professzor, Alain Prost eredményét, és a két legnagyobb névhez Juan Manuel Fangio (5) és Michael Schumacher (7) csatlakozva abban, hogy a négy sikert zsinórban érte el.
A 26 éves német a győzelem utáni interjúban arról beszélt, mennyire hihetetlen számára, hogy ilyen nevekkel együtt emlegetik őt, mikor neki már az is lenyűgöző, hogy a mai ellenfelei micsoda versenyzők:
F1: Vettel fel sem tudja fogni 1
F1: Vettel fel sem tudja fogni 2

F1: Vettel fel sem tudja fogni

F1: Vettel fel sem tudja fogni

F1: Vettel fel sem tudja fogni 36
F1: Vettel fel sem tudja fogni 37
F1: Vettel fel sem tudja fogni 38
F1: Vettel fel sem tudja fogni 39
F1: Vettel fel sem tudja fogni 40
F1: Vettel fel sem tudja fogni 41
F1: Vettel fel sem tudja fogni 42
F1: Vettel fel sem tudja fogni 43
F1: Vettel fel sem tudja fogni 44
F1: Vettel fel sem tudja fogni 45
F1: Vettel fel sem tudja fogni 46
F1: Vettel fel sem tudja fogni 47
F1: Vettel fel sem tudja fogni 48
F1: Vettel fel sem tudja fogni 49
F1: Vettel fel sem tudja fogni 50
F1: Vettel fel sem tudja fogni 51
F1: Vettel fel sem tudja fogni 52
F1: Vettel fel sem tudja fogni 53
F1: Vettel fel sem tudja fogni 54
F1: Vettel fel sem tudja fogni 55
F1: Vettel fel sem tudja fogni 56
F1: Vettel fel sem tudja fogni 57
F1: Vettel fel sem tudja fogni 58
F1: Vettel fel sem tudja fogni 59
F1: Vettel fel sem tudja fogni 60
F1: Vettel fel sem tudja fogni 61
F1: Vettel fel sem tudja fogni 62
F1: Vettel fel sem tudja fogni 63
F1: Vettel fel sem tudja fogni 64
F1: Vettel fel sem tudja fogni 65
F1: Vettel fel sem tudja fogni 66
F1: Vettel fel sem tudja fogni 67
F1: Vettel fel sem tudja fogni 68
Fotó megosztása:
F1: Vettel fel sem tudja fogni 69
“Nagyon nehéz ezt felfogni. Régen néztem a tévét, néztem a Forma-1-et, amikor Fernando elkezdett futamokat nyerni, ma pedig ellene versenyzek, ez elmúlt években ő volt a legkeményebb ellenfelem. Szerintem elképesztően tehetséges. Spanyol, nagyon szenvedélyes. Szóval ellene és olyanok ellen versenyezni, mint az elképesztő veleszületett tehetséggel rendelkező Lewis, az általam hasonlóan nagyra tartott Mark, a szerintem alulbecsült Nico, és a többiek, Kimi, Jenson…” 
“Négy bajnoki címet nyerni, nem is tudom, az jó nagy szám. Négy bajnoki cím! Fangio ötig jutott, és őt mindenki a világ legjobbjaként ünnepelte. Pár évvel később, na jó, jó pár évvel később aztán jött Michael, más kor, más körülmények. Félre ne értsenek, egyszerű Forma-1-rajongóként mondom ezt. Igen, nagyon erős autója volt, de ő építette ezt fel a Ferrarinál. Nagyon keményen dolgozott, talán mindenkinél keményebben. Voltak kemény ellenfelei, Montoya, David (Couldthard), Kimi, Fernando, hihetetlen, hogy neki aztán még Fangiónál is többet sikerült nyernie.” 
“Sajnos Fangio már nem él, de amikor az igazi legendákkal beszélünk, mondjuk Stirling Moss-szal, még ők is kimondják, hogy basszus, ő nálam is jobb volt, megérdemelten győzött. Pedig Moss se volt semmi, háromszor, négyszer, azt sem tudom hányszor lett (bajnoki) második!”
“Szóval Michael, Fangio, Prost társaságába kerülni, ezt igazán nehéz felfogni. Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy igazán megértsem. Talán majd egyszer, hatvanévesen sikerül felfognom, amikor más senkit sem érdekel. De engem fog, mert most tényleg nehéz felfogni, hogy elértem valamit, amit már senki nem vehet el.”
F1: Vettel fel sem tudja fogni 70


A friss bajnok az idén jó néhány győzelménél előfordult kifütyülésekre, fújolásra is kitért.
“Volt egy srác, aki Szingapúr után írt nekem. Bocsánatot kért, mert ott volt a tömegben és ő is huhogott, de azt mondta, nem volt helyes. Azt hiszem, ha az emberek jobban belegondolnak, belátják ezt, de a pillanat hevében igazából senki nem hibáztató. Valaki elkezdi, aztán egyesek beszállnak, mások nem.” 
“Mindannyian rajongunk ezért a sportágért, és ha valaki épp a Ferrariért szurkol – hozzáteszem: jó okkal -, akkor nem örül, ha más győz. Nem feltétlenül miattam van ez, azt hiszem, elég érett vagyok ahhoz, hogy ezt megértsem. Nem is haragszom rájuk, fújolnak, mert ők a Ferrarinak szurkoltak.”
“Akkor nyilván bánt a dolog, bánt, hogy nem a várt elismerést kapom, de azt hiszem van elég eszem, hogy tudjam, miért teszik. Nem hibáztatom őket. Ha mondjuk mclarenes, ferraris vagy akármilyen régi csapat drukkere lennék, én sem örülnék, ha mindig ugyanaz a figura nyer újra és újra.”
 
Vettel hozzátette, hogy a versenytársai, munkatársai, a környezetében lévők elismerése amúgy is többet számít neki: 
F1: Vettel fel sem tudja fogni 71


“Azt hiszem, számomra azok tisztelete számít legtöbbet, akik ellen küzdök. És úgy érzem, a versenytársaim el is ismernek. Nyilván meg is kell küzdeni ezért a tiszteletért az elején, de nem haragszom a szurkolókra. Ők nem igazán látják, mi van a színfalak mögött, nincs világos elképzelésük arról, kik is vagyunk, mindenkinek pedig lehetetlen bemutatkozni, elmondani, milyen ember vagyok. Szóval azt hiszem, azok tisztelete számít, akik igazán ismernek, mások mindig bizonytalanok lesznek, lesznek érveik mellettem, ellenem.”