A Force India számára a lehető legjobban alakult az Indiai Nagydíj, hiszen míg a Német Nagydíjtól Japánig mindössze 3 pontocskát sikerült szerezniük, a hazai pályán egy 8-9. hellyel 6 egységet adtak hozzá az eddigiekhez, miközben a mostanában egyre erősebb üldöző, a Sauber nullázott. 
F1: Otthon támadt fel a Force India 1
F1: Otthon támadt fel a Force India 69


„Nagyszerű pontot szerezni itt, Indiában, a csapat hazai versenyén. Bevállalós stratégiával rögtön az első kör végén kereket cseréltem, a lágyakról azonnal a közepesre váltottam, pont, ahogy terveztük. Azután gyakorlatilag két félből állt a verseny, a második kiállásom a 30. körben volt. További pozitívum, hogy az autó folyamatosan javult az elmúlt hetekben, egyre magabiztosabb vagyok, azt hiszem, a jövő héten is hasonló eredményt remélhetünk Abu-Dzabiban!” – mondta Paul di Resta.
Adrian Sutil egykiállásos stratégiával ment, egy darabig volt harmadik is, a végén pedig bravúrosan tartotta életben 18 körön keresztül a Pirelli által maximum 15 körre „hitelesített” lágyakat.
„A cél a pontszerzés volt mára, így a 8-9. hely nagyszerű eredmény. Az egykiállásos stratégiám rizikós volt, csak menet közben döntöttem el, hogy megpróbálom. A rajttól használ közepes gumijaim igazán jól bírták, rájöttem, hogy esetleg sikerülhet a dolog. Úgy gondoltuk, a lágyak talán ha öt kört bírnak majd, szóval nagyon vigyáztam rájuk, és végül majdnem 20 kört hoztam ki belőlük. Örülök, hogy az elmúlt időszak nehéz versenyei után megmutattuk, jó csapatmunkával mire vagyunk képesek!”