Ahhoz képest, hogy Fernando Alonsónak az első vagy második helyen kellene végeznie az Indiai Nagydíjon ahhoz, hogy legyen esélye a vb-címre, a spanyol csak a nyolcadik helyet szerezte meg az időmérőn. A ferrarist nem zaklatta fel túlságosan az eredmény.


“A lágy és közepes gumi miatt többféle lehetőség áll előttünk ezen a versenyen” – mondta Alonso. “Attól függően, hogy a verseny hogy alakul, szerezhetünk egy kis előnyt. De az is igaz, hogy legutóbb, amikor a Nürburgringen ezzel próbálkoztunk, jónak tűnt a helyzet, mégsem lett olyan jó a vége.”

“Most ismét azt gondoljuk, hogy ez lehet a jó választás a versenyre, de senki nem tudja igazán, hogy a lágy mennyit fog bírni. A lényeg, hogy értékes pontokat szerezzünk vasárnap, mert ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a Mercedes előtt maradjunk a konstruktőri versenyben.”

“Tegnap 15-16 kört tudtunk menni a lágyakkal, ma reggel viszont három kör után végük volt. A versenyen sok múlik azon, hogy kinek, milyen szett jut, mert nincs két egyforma. A cél az, hogy az első etapot a lehető leghosszabbra nyújtsuk, és elkerüljük a forgalmat.”

“Ami a vb-t illeti, nincs miről beszélni, mert közel lehetetlen, hogy Vettel ne legyen legalább ötödik. És arra sincs sok esély, hogy odaérjünk az első vagy második helyre.”