A Force India az idény első felében egyértelműen a “best of the rest” csapat volt, még a McLarent is verve a konstruktőri bajnokság 5. helyén álltak. A Pirelli Magyar Nagydíjtól bevezetett új gumijaival azonban nem sikerült megbarátkozniuk, előbb megelőzte őket a wokingi csapat, mostanra pedig az igen versenyképesség állt Sauber elől “menekülnek” – négy fordulóval a vége előtt 17 pont a különbség.
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 1
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 2

F1: Hazai égésre készülhet a Force India?

F1: Hazai égésre készülhet a Force India?

F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 7
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 8
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 9
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 10
Fotó megosztása:
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 11


Az utolsó négy futam közül az első a hétvégi hazai verseny, az Indiai Nagydíj lesz, de a pilóták nem mernek sokat ígérni, még a pontszerzés is inkább csak remény.
“A pontszerzés nagyon nehéz lesz. Már jó ideje leálltunk a 2013-as autó fejlesztésével, miközben a többi csapat még most is hoz frissítéseket. Most csak annyit tehetünk, hogy igyekszünk a legjobban beállítani az autó balanszát. Ezzel együtt természetesen mindent megteszünk majd, hogy pontokat hozzunk, különösen Indiában” – mondta az amúgy is hullámvölgyben lévő Paul di Resta.
A skót még nem szerzett pontot az Indiai Nagydíjon, de a csapat azért már 2010-ben Adrian Sutillal, tavaly pedig Nico Hülkenberggel a top10-ben zárt. A tavalyi kihagyás után visszatért Sutil most azonban csak di Resta szavait visszahangozta, a pontszerzés inkább kívánság, mint reális lehetőség.
“Nagyon korán megkezdtük a 2014-es autó fejlesztését, ezzel azonban feláldoztuk a konstruktőri 5. helyet a jövő évi eredményekért. Jövőre nem lesz pardon, jóknak kell lennünk! Senki nem gondolta volna, hogy a silverstone-i defektek miatt megváltoztatott gumi ennyire nem fekszik majd nekünk. De mindent megteszünk majd a maradék négy futamon, keményen hajtunk majd, hogy szerezzünk pár pontot és megőrizzük a 6. helyet.”
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 12


“Azonban úgy gondolom, nagy feladat lesz pontot szerezni most. De különleges érzés itt vezetni, a hazai versenyen, az autón az indiai zászló színeivel. Emlékeszem az első versenyre két évvel ezelőtt, nagyon sokan szurkoltak nekünk. A hétvégén végig reflektorfényben voltunk, nagyon fontos volt, hogy sikerült pontot is szereznünk az első Indiai Nagydíjon.”
A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya sem titkolja, hogy húzós lesz a 2013-as hajrá, de bízik benne, hogy nem távoznak üres kézzel otthonról.
“A hazai versenyünk a teljes csapatot büszkeséggel tölti el, a hangulat óriási és érezzük a támogatást. Maga a pálya pedig a világ egyik legjobbja. Eddig a futam is kegyes volt hozzánk, mindkét versenyen sikerült pontot szerezni, szóval most is ez lesz a célunk.” 
F1: Hazai égésre készülhet a Force India? 13


“A nyári szünet utáni versenyeink nem alakultak pozitívan, de a csapatmorál továbbra is erős. A Sauber nagyon jól dolgozott mostanában, az egyik legjobban pörgő csapat, és ki is használtak minden adódó lehetőséget. Az utolsó négy futam kemény küzdelem lesz számunkra, előrébb kell lépnünk, ha magunk mögött akarjuk tartani őket, ugyanis a kvalifikáción és a versenyen is erősek.”