Elhunyt Maria de Villota, a Marussia tavaly alkalmazott tesztpilótája, közlik a spanyol lapok – a hírt a család is megerősítette.
A 2012 nyarán életveszélyes balesetet túlélő, súlyos fejsérüléseket szenvedő, jobb szemét elvesztő versenyzőnőt Sevillában, a szállodai szobájában találták holtan.
A 33 éves versenyzőnő a hétfőn megjelenő önéletrajzi kötetét (Az élet ajándék) népszerűsítette volna Sevillában. A hírek szerint a helyszínen nem találtak gyógy- vagy kábítószereket, erőszaknak, idegenkezűségnek sem volt nyoma, valószínű a természetes halál, a frissebb hírek szerint szívinfarktusról volt szó.
Az egykori F1-versenyző, Emilio de Villota lánya 2011-ben került a Forma-1 közelébe, amikor a Lotus Renault egy régebbi autóját tesztelhette, majd 2012-re a Marussia hivatalos tesztelőként szerződtette, azonban első hivatalos tesztje első köre után bekövetkezett a baleset, amikor a “bokszba” visszatérve egy teherautó lehajtott platójának ütközött.
A balesetből való felépülést követően de Villota az F1 és általában az autóversenyzés biztonságának további növeléséért dolgozott, tagja volt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyzői bizottságának is. Idén júliusban meg is házasodott.
“Kedves barátaink, Maria eltávozott. Már a mennyben van az angyalokkal. Hálát adunk Istennek, amiért kaptunk még másfél évet vele! – a Villota család” – áll a pilótanő Facebook-oldalán.
F1: Holtan találták a pilótanőt 1
F1: Holtan találták a pilótanőt 2

F1: Holtan találták a pilótanőt

F1: Holtan találták a pilótanőt

F1: Holtan találták a pilótanőt 5
F1: Holtan találták a pilótanőt 6
Fotó megosztása:
F1: Holtan találták a pilótanőt 7