A szervezők büszkék arra, hogy a következő idénytől Orosz Nagydíj is lesz a Forma-1-ben, nem mindenki biztos azonban a projekt sikerében. Okszana Koszacsenko, Vitalij Petrov egykori menedzsere is azok közé tartozik, akik szerint nincs az országnak elég tapasztalata egy F1-es verseny megrendezéséhez, így a tervek csődöt mondhatnak.

“A motorsport fejlődése még kezdeti stádiumban tart Oroszországban” – mondta Koszacsenko. “Nincs tapasztalatunk egy ekkora nemzetközi rendezvény megtartásához, kihívások tucatjaival nézhetünk szembe. Ilyen például, hogy nincs szakképzett személyzet az országban. Egy F1-es versenyhez körülbelül 600 pályabíró kell, akiket nemcsak ki kell képezni, de angolul is kell tudniuk. Márpedig nálunk nagyon kevesen beszélnek angolul.”

Koszacsenko korábban azt mondta, hogy Szocsi messze nem az ideális helyszín a versenyrendezésre, az oroszok nagy része nem engedheti meg magának, hogy ideutazzon. Sokaknak ideálisabb lehet egy külföldi versenyre való elutazás, példaként éppen a Magyar Nagydíjat említette. Ez valószínűleg azzal is magyarázható, hogy az orosz szervezők éppen a magyar pályabíróktól próbálták az idén is ellesni a munka fortélyait.

Noha a szocsi pályán az utolsó simítások még hátra vannak, a hétvégén már elkezdődnek az első bemutatóversenyek. “Noha a pálya készen áll erre, még van dolgunk” – fogalmazott a Formula Szocsi vezérigazgató-helyettese, Oleg Zabara. “Az aszfaltot leterítettük, versenyautók most először próbálják majd ki.”