Az a furcsa helyzet állhat elő, hogy a Renault-ból Lotusszá vált csapat a közeljövőben ismét Renault néven szerepelhet a Forma-1-ben. Gerard Lopez tulajdonos abban bízik, hogy a csapat szorosabbra tudja fűzni kapcsolatát a Renault-val, annak gyári jellegű csapatává válva.

“Én hiszek benne, hogy van értelme annak, ha a Renault-nak két csapata van. Mi és a Red Bull” – mondta korábban Eric Boullier csapatfőnök is. Lopez szerint valójában kulcsfontosságú a Lotus számára, hogy megszerezze egy autógyártó támogatását.

“Ez súlyt ad a politikával alaposan átszőtt F1-ben, valamint a befektetőkkel folytatott tárgyalások során” – magyarázta Lopez, hogy miért vágyik ilyesmire. “Azt sem bánnám, ha nevet kellene változtatnunk. Nem számít, hogy Genii-nek, Lotusnak, Renault-nak vagy bármi másnak hívják a csapatot.”

Régóta tény, hogy a Lotusnak komoly anyagi nehézségei vannak, Kimi Räikkönent is a folyamatosan csúszó kifizetések miatt veszítette el a csapat. A finn Szingapúrban kiteregette a szennyest, amit Lopez elég rossz néven vett.

“Mindene megvolt. Versenyképes autó, a csapat támogatása, és persze a komfort. Ahogy tavaly, az idén sem fizettünk ki mindent időben, de végül tavaly is megkapta a pénzét. Nekünk nincs akkora költségvetésünk, mint más csapatoknak, így muszáj fontossági sorrendet felállítanunk.”

“Azt hittem, hogy Kimi nem a pénz miatt tért vissza a Forma-1-be, de most már világos, hogy valójában mégis. Mostantól ez nem a mi problémánk, mi nem tudunk versenyezni azokkal a csapatokkal, amelyek bármit hajlandók megadni egy pilóta szerződtetéséért.”