Schumacher: Robbanásveszély a Ferrarinál! 2 Michael Schumacher zsinórban öt világbajnoki címet nyert a Ferrarinak, ha valakinek, akkor a hétszeres világbajnoknak a véleménye biztosan számít a Fernando Alonso, Kimi Räikkönen felállással kapcsolatban.

“A motorsport-rajongóknak ez lesz a csúcs, kemény lesz a verseny” – mondta Schumacher. “Kívülről nagyon izgalmas lesz nézni. De a Ferrari Fernandóval és Kimivel? Nos, ez egy kissé robbanásveszélyes keverék.” A négyszeres világbajnok Alain Prost szerint is kockázatos húzás a finn szerződtetése, és a sennás időkből ő is tudhatja, milyen a két dudás egy csárdában esete.

“Szurkolóként azt mondom, nagyszerű, hogy két ekkora pilótát tettek egymás mellé” – vélekedett a Professzor. “Ebben a döntésben szerintem benne van, hogy Fernando és a csapat között kissé feszültebbé vált a viszony az utóbbi időben. Mostantól nem ő lesz az egyértelmű első számú pilóta, kezdetben legalábbis biztosan nem, és kérdéses, hogy Stefano Domenicaliban rejlik-e egy Jean Todt vagy Ross Brawn, hogy kezelni tudja ezt a helyzetet. Olaszországban a sajtó nagy nyomást gyakorol a csapatra, előbb-utóbb baj lesz.”

A McLaren csapatfőnöke szerint sem a Ferrarié lesz a legjobb páros jövőre. “Kötve hiszem, hogy boldogak lesznek együtt” – nyilatkozta Martin Whitmarsh. “Kimit nem érdekli, hogy ki vezeti a másik autót, de Fernando nem biztos, hogy könnyen kezeli ezt. Természetesen mindketten az F1 legjobb versenyzői közé tartoznak, ez egy nagyon erős felállás, de nehéz helyzeteket is okozhat.”

A Red Bulltól az év végén távozó, Alonsóval jó barátságot ápoló Mark Webber szerint viszont a spanyol jól jár Räikkönennel. “Szerintem Fernando pozitív dologként látja ezt” – így Webber. “Szombatonként mostantól keményebben kell nyomnia, Kimi segíthet abban, hogy többet hozzon ki magából az időmérőn. A vasárnappal soha nem volt probléma, Fernando briliáns versenyző, Kimivel szombatonként is új szintre emelkedhet. Fernando ebben lehetőséget is fog látni, hogy jól szerepeljen Kimi ellen, ez még jobban megerősítheti a helyzetét.”

Webber szerint fontos lesz, hogy Räikkönen is kivegye a részét a gyári munkából. “A következő szezon óriási technikai kihívás, mindkét pilótának keményen kell dolgoznia a fejlesztéseken. Fernando nem örülne, ha egyoldalúvá válna ez a dolog. Azért csak megoldják valahogy ezt a helyzetet, én nem látok túl sok hátrányt. És Fernando a teljesítménnyel kapcsolatban egyébként sem lesz sokáig türelmes, függetlenül attól, hogy ki a csapattársa.”