Az Olasz Nagydíj meglepetésembere Nico Hülkenberg volt, aki az idén gyenge Sauberrel szenzációs harmadik helyet szerzett az időmérőn. A rajtot ugyan kicsit elrontotta a német, visszaesett az ötödik helyre, de ezt a célig meg is tartotta.

“Ez egy százszázalékos hétvége volt” – lelkendezett Hülkenberg. “Tegnap is nagyszerű napunk volt, az ötödik hely pedig valószínűleg az elérhető legjobb eredmény volt számunkra, hiszen csak a két Ferrari és Red Bull végzett előttünk. Ez nagyszerű érzés, a rajtnál nem is volt reális esélyem a harmadik hely megtartására.”

“Kemény verseny volt, Rosberg végig a nyomomban lihegett. Egy pillanatra sem hagyott békén, nem hibázhattam, örülök, hogy végül sikerült előtte maradnom. Ez az eredmény remélhetőleg ad egy kis lendületet a számunkra.”

Hülkenberget természetesen kérdezték a ferraris pletykákról is. “Soha nem tagadtam, hogy érdekel a Ferrari. Nem tudom, hogy mi lesz ebből az ügyből, az idő majd választ ad rá. Sok a pletyka, sok a híresztelés, de egyszer meg kell hozni a döntéseket.”