Ugyan Felipe Massa továbbra is bízik benne, hogy a “családtag”-státusza, a nyolc éve tartó ferraris alkalmazása, plusz egy-két jobb eredmény elég lesz ahhoz, hogy 2014-re is megtartsa az ülését az olasz csapatnál, kívülről azért cseppet sem tűnik lejátszottnak az ügy.
A legerősebb, legbiztosabb jelölt természetesen Kimi Räikkönen lenne a brazil helyére, hiszen a finn a mai napig a Ferrari legutóbbi világbajnoka, a lotusos tárgyalásai elakadtak, és ő maga még azért sem neheztel, hogy 2009 végén egy évvel a szerződés lejárta előtt kidobták Maranellóból.
A Ferrari csapatfőnöke pár napja azt mondta, hogy számára továbbra is Massa a favorit, de pénteken Monzában azt sem titkolta, hogy örömmel látná viszont Räikkönent. A Sky Sports räikkönenes kérdésére simán annyival reagált, hogy “miért is ne?!”.
Kimi, gyere vissza Olaszországba, van borunk! - így üzennek Monzában a szurkolók

Kimi, gyere vissza Olaszországba, van borunk! – így üzennek Monzában a szurkolók

A Ferrari természetesen nem csak a már ismert, korábban/eddig alkalmazott versenyzők közül válogathat, a vörös autóba szinte bárki szívesen beülne. Räikkönen mellett logikus választás lehetne a maranellóiak saját neveltje, az idén a Marussiánál debütált, és újoncként meggyőzően is teljesítő Jules Bianchi. Domenicali azonban úgy véli, a francia tehetség még nem nőtt fel a feladathoz.
“Jules folyamatosan fejlődik, mi pedig közelről figyeljük is őt, személy szerint pedig remélem, hogy egyszer valóra is válthatja az álmát (hogy a Ferrarinál versenyezzen)” – mondta a főnök.  
“Azonban reálisan kell néznünk, a Ferrari hatalmas terhet jelentene egy fiatal pilótának, szóval nem szeretnénk nyomás alá helyezni őt azzal, hogy valamilyen határidőt tűzünk ki. Ő is tudja, hogy mi a tervünk vele, de kivárjuk a megfelelő időt” – tette hozzá, utalva arra, hogy a fiatal franciát előbb egy középcsapatnál, lehetőleg a Ferrari-szövetségesnek számító Saubernél szeretnék még csiszolgatni. 
Räikkönen és Bianchi között az arany középutat jelenthetné Nico Hülkenberg, aki az F1-be érkezése előtt sorra nyerte a bajnoki címeket az alsóbb kategóriákban, majd 2010-ben a Williamsnél, tavaly a Force Indiánál, idén pedig a küszködő Saubernél is kitett magáért. Ha Bianchit betolják a svájci csapathoz, már-már magától értetődő lenne, hogy Hülkenberget “felfelé buktassák”, neki adják Massa helyét.
A német pilóta Monzában semmit sem zárt ki, azt mondta, vannak “lehetőségei” 2014-re.
“Vannak még lehetőségek” – mondta Hülkenberg, aki a Ferrari mellett a Lotusnál is képben van, ő maga jelentkezett. 
“Volt egy kis mozgás, de vannak még szabad ülések. Azonban azt hiszem, még mindig korai, még sok minden nem végleges, nem dőlt el. Bízom benne, hogy sikerülhet versenyképes helyet találnom, persze a Forma-1-ben sosem vehetünk semmit biztosra – ezt a saját bőrömön tapasztaltam 2010-ben” – utalt a Williamstől történt elküldésére. “Ebben a tekintetben csakis annyit tehetek, hogy a maximumot nyújtom az autóval, jól megyek, és esetleg sikerül bizonyítanom mások előtt is.”
Hülkenbergnek egyenesen nekiszegezték azt is, hogy vajon szerinte jobban teljesíthetne-e, mint Felipe Massa teszi jelenleg.
“Övön aluli kérdés! De tényleg nehéz kívülről megítélni. Ha az ember nem ül az autóban, nem érzi maga a járgányt, akkor nagyon nehéz erről beszélni. De úgy gondolom, jól tudok versenyezni.”