Bár a Red Bullnál még a múlt héten is arról beszéltek, hogy Mark Webber utódját csak valamikor az Olasz Nagydíj után nevezik meg, ma este meglepetésre elé bementek ennek. Az osztrák Servus TV Sport und Talk aus dem Hangar-7 adásában a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko jelenlétében bejelentették, hogy Sebatian Vettel csapattársa nem lesz más, mint a Toro Rossó-s Daniel Riciardo.
A 24 éves ausztrál a Red Bull utánpótlásprogramjának neveltje, a Forma-1-ben 2011-ben a Red Bull Racing és a Toro Rosso tartalékosaként kapott először szerepet, majd az energiaital-gyártó a szezon második felében az azóta megszűnt sereghajtónál, a HRT-nél melegítette be. 2012 óta a Toro Rossónál versenyez. 
Ricciardo Vettel 2009-es előléptetése óta az első, aki az utánpótlásprogramból a nagycsapatkoz került.
“Természetesen nagyon-nagyon jó érzés ez. Igazán izgalmas számomra. Ezért dolgoztam eddig, óriási volt megkapni a hírt. Szóval most elérkezett az újabb lépés a karrieremben” – mondta a Red Bull-hangárba egy Infiniti SUV-val beguruló versenyző.
“Daniel egyértelműen a megfelelő ember a feladatra, kiérdemelte az előléptetést. Tehetséges, elhivatott, nagyszerű a hozzáállása, talán még sosem láttam mosoly nélkül, most pedig biztosan fülig ér a szája. Igen, vannak pilóták, akik már most is sokat elértek, de ha nem adunk lehetőséget egy fiatalnak, akkor hogyan is érhetne el eredményeket?” – magyarázta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
“Minkét pilóta ugyanolyan feltételeket és technikát kap majd. Nyilván lesz majd egy természetese erősorrend, amit az határoz meg, ki lesz előrébb a pályán. Sebastian persze már ma is többszörös világbajnok, Danielnak hatalmas kihívás lesz akár csak töredékét is elérni annak, amit ő elért 26 éves korára. Nehéz lesz az ő csapattársának lenni, de szerintem Daniel meglepi majd az embereket a tempójával. Az első évben csak fejlődést várunk tőle, fiatal még, biztosan fog hibázni is az elején, de közép-hosszú távon számolunk vele, a mai fiatalok közül pedig valóban ő az egyik legígéretesebb tehetség” ? tette hozzá.
A főtervező, Adrian Newey kiemelte, hogy a nyári silverstone-i ifjoncteszten Ricciardótól ugyanolyan visszajelzéseket kaptak az autóról, mint a jelenlegi versenyzőiktől, ami biztató, az ausztrál ismeri a mai járgányokat, így a 2014-es nagy átállás sem lesz gond, a termetét illetően pedig kisebb, mint elődje, Mar Webber, így be lehet majd szuszakolni őt a jövő évi autóba.
“Kicsit olyan ez, mint egykor a Williamsnél, amikor Nigel Mansell (1992 végén) bejelentette a visszavonulását, nekünk pedig el kellett dönteni, kit ültessünk Alain Prost mellé. Tartsuk meg Riccardo Patresét vagy válasszunk egy fiatalt, az akkori tesztpilótánkat, Damon Hillt? Úgy gondolom, jó a vérfrissítés, jó, ha lehetőséget adunk a fiataloknak” – idézett fel egy húsz évvel ezelőtti párhuzamot a sztármérnök, hozzátéve, hogy Ricciardo előléptetése Marko, és a tulajdonos Dietrich Mateschitz szempontjából is kiváló, hiszen ez igazolja a Red Bull utánpótlásnevelés létjogosultságát.
A Red Bull korábban Kimi Räikkönennel és talán Fernando Alonsóval is tárgyalt a 2014-es ülésről, de az elmúlt két-három hétben egyre biztosabbnak látszott, hogy Ricciardo lesz a befutó. A Red Bullnál 2007-től szolgáló, a csapattal eddig 9 futamgyőzelmet szerző Webber 2014-ben a Porsche Le Mans-projektjének versenyzőjeként folytatja.