F1: Szenvedni fog a Sauber Olaszországban? 2 Az utolsó európai versenyre készül a Sauber, felemás előjelekkel. “Monza nagyszerű pálya, és nagyon más, mint Spa” – mondta Esteban Gutierrez. “Ezt fontos szem előtt tartani, vezetési stílusban, stratégiailag és a beállításokkal is át kell állnunk. Monzában a stabilitás nagyon fontos a lassú kanyarokban, és sajnos pont ez az a terület, amelyen gyengélkedünk. De próbálunk majd javulni.”

“A kedvenc részem az Ascari, egy bal-jobb-bal kombináció. Nagyon gyors, jó ívet kell választani, és gyorsan kell reagálni. A tempónk nem rossz, de ebből csak jó döntésekkel hozhatunk ki bármit. Szép emlékeim vannak Monzáról, itt nyertem meg a Forma-BMW és GP3 bajnokságot is.”

Bajnoki címből Nico Hülkenbergnél sincs hiány. “Monzának történelme van, és ez az egyetlen igazán gyors pálya a szezonban” – nyilatkozta a német. “Máig tisztán él bennem, hogy 2009-ben itt nyertem meg a GP2-t, a vasárnapi verseny után én voltam a bajnok.”

“Monzában alacsony leszorítóerejű beállításokra van szükség, ettől az autó kicsit furcsán viselkedik, amikor 340-ről kell 60-ra fékezni a sikánban. Szeretek a pályán vezetni, egyszerű a vonalvezetés, de nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. Egyes helyeken mesteri módon kell használni a kerékvetőket.”