Jó pár hónapja keringenek már a hírek arról, hogy a Forma-1-ből 2006 végén távozott Michelin a visszatérne a sportágba, akár a Pirelli riválisaként, akár az olasz gyártó helyett. 
Nyílt titok, hogy a francia cég szekerét a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt tolja, miközben a Pirelli már szerződéseket kötött a csapatokkal és az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal is.
Maga a Michelin jó ideje nem szólalt meg, csak a pletykákban volt jelen, de a gyártó motorsportfőnöke, Pascal Couasnon hétfőn nyilatkozott a Le Figarónak. Azt állítja, bármire készen állnak:
“Változtattunk az egyik feltételünkön, most már abban is benne vagyunk, hogy kizárólagos szállítók legyünk. Készen állunk rá, hiszen műszakilag így is izgalmas kihívás” – mondta, hozzátéve azonban, hogy továbbra is nyitottak a gumiháborúra is. “Mindig is hangsúlyoztuk, hogy érdekel minket a verseny.”  
Couanson elárulta, hogy Todttal már felvették a kapcsolatot, viszont a Bernie Ecclestone-nal folytatandó megbeszélés csak kacsa.
“Az FIA-val is ugyanazt közöltük, mint a nagyközönséggel, mindenki ismerheti az álláspontunkat.”
“A(z ecclestone-os) hírek viszont megleptek, bár kezdek már hozzászokni ezekhez. Két hete azt láttam, hogy a Michelin sajtótájékoztatót tart majd, persze ez nem történt meg. Az F1-ben mindig virulnak a pletykák.”
“Megerősíthetem, hogy egyelőre nincs tervezett találkozóm Bernie Ecclestone-nal. Ha tárgyalásokba kezdünk, akkor azt az FIA-val, Bernie Ecclestone-nal és a csapatokkal közösen tesszük majd.”