Maldonado: Sutil miatt ütköztünk! 2

Pastor Maldonado a Belga Nagydíjat sem úszta meg tisztán. A venezuelai pilóta a verseny 28. körében a Buszmegálló sikánhoz a sauberes Esteban Gutierrezzel viaskodó két Force India-pilótával együtt érkezett meg, a tömörülésben elvétette a kanyarívet, amikor pedig be akart fordulni, összeért Adrian Sutil autójával, majd bal hátulról belerohant Paul di Resta járgányába.
Di Resta kiesett, Maldonado be tudott menni a bokszba, de az incidensért később 10 másodperces stop&go büntetést kapott. Igazságtalannak érezte a döntést, szerinte ő csak áldozat volt:
“Adrian belém koccant. Épp próbáltam visszatérni az ívre, ő pedig nagyon agresszíven keresztbe vágott és érintette az első szárnyamat. Az autóm megugrott, levesztettem az irányítást, elég keményen ütköztem. A szárnyam egy része az autó alá került, elszállt az első tapadás. Di Restának nem volt köze a balesethez, Sutil miatt történt az egész” – magyarázta. 
“Sutil okozta a balesetet és én kaptam büntetést, ennyi. Nem tudtam irányítani az autót, szóval nem volt fair engem büntetni.” 
A Williams vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar szerint Maldonado azért is keveredhetett a balhéba, mert nem tudták értesíteni a rádión.
“Pastor nagyon szerencsétlen helyzetben volt. Már azelőtt ki akartuk hozni a bokszba, hogy bekerült volna ebbe a forgalomba, de mivel nem működött a rádiója, csak a táblát tudtuk mutatni neki, de akkor már láttam, hogy elég húzós lesz neki a 18-as kanyar. Gondoltam, hogy ez csúnya lesz, előre lehetett látni, de a rádió híján tehetetlenek voltunk.”