F1: A Ferrari két kézzel kapaszkodik a Sauberbe 2 Súlyos anyagi gondokkal küszködik az idén a Sauber, sokáig még a motorokért sem tudott fizetni a Ferrarinak. Néhány millió eurót azóta valószínűleg összekapart a csapat, mert a Belga Nagydíjon ott volt, és a Ferrari korábban ultimátumban jelezte, hogy ha nincs meg az idei szerződésért járó pénznek legalább egy része, Spában motorok nélkül marad a csapat.

A kusza helyzet ellenére a Ferrarinak továbbra is fontos partnere a Sauber, az olaszok legalábbis szeretnék, hogy az új V6-os turbókat is Maranellóból vásárolja a csapat. “Jól alakul ez a dolog” – jelentette ki Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök. “Továbbra is szeretnénk együtt dolgozni a Sauberrel, erről remélhetőleg mihamarabb sikerül hivatalosan is megegyeznünk. Talán már Monzában.”

Domenicali egyébként egyszerű PR-fogásnak tartja, hogy a Mercedes és a Renault már mutatott ezt-azt 2014-es motorjáról. “Ami a motort illeti, a Renault érdekes marketing gyakorlatot tartott, de garantálhatom, hogy nem a képeken mutatott motorok lesznek a jövő évi autókban. Bárkivel fogadok erről, szóval gondolom világos, mit akarok mondani.”

“Haladunk előre a programunkkal, mindenkinek szoros az ütemterv. Mérnökileg ez egy igazán remek kihívás!”