F1: Szerződést kapott az orosz tini 2
A Sauber új, orosz befektetőinek nyomatékos kérését nem utasíthatta vissza a csőd széléről visszarángatott svájci csapat, így valószínűleg akaratlanul történelmet ír majd az alakulat Szergej Szirotkinnal.
A Formula Renault 3.5-ben versenyző orosz pilóta jövő kedden ünnepli majd 18. születésnapját, bő fél évvel később pedig már a Forma-1-ben, minden idők legfiatalabbjaként indulhat majd 2014-ben.
Szirotkin kedden és szerdán a Sauber hinwili központjában járt, ismerkedett a csapattal, valamint azt is bejelentették, hogy szeptember 27-én a Szocsiban épülő pályán tart majd bemutatót (tulajdonképpen tesztel majd).
Azóta kiderült, hogy ennél komolyabb dolog is történt, több forrás – az osztrák Österreich és  a német Der Spiegel – egybehangzóan állítja, hogy Szirotkin versenyzői szerződését is aláírták már.
A Sauber hivatalos bejelentést nem tett erről, de a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn is megerősítette az igazolást, és pénteken maga Szirotkin is ezt közölte az “orosz Facebookon”, a VKontakte közösségi oldalon.
“2014-ben Forma-1-es versenyző leszek a Saubernél! Köszönöm a gratulációkat!” – írta az ifjonc.
Kaltenborn azt mondta csütörtökön, hogy egyelőre nem tudják, ki lesz Szirotkin csapattársa. A sauber idén Nico Hülkenberggel és a mexikói szponzori hátszéllel betolt újonccal, Esteban Gutierrezzel indul.