F1: Kamu, hogy Räikkönen a Ferrarihoz megy 2 Az Ilta-Sanomat megkavarta egy kicsit az állóvizet, amikor arról írt, hogy Kimi Räikkönen elfogadta a Ferrari ajánlatát, és jövőre visszatér Maranellóba. Mivel a lap csupán “megbízható forrásokra” hivatkozott, sejthető volt, hogy a hírt nem kell túl komolyan venni, a Ferrari is kiadott ezzel kapcsolatban egy közleményt.

A Ferrari papagájként elismételte a két héttel ezelőtti nyilatkozatot, amikor először felmerült Räikkönen visszatérése. A csapat akkor azt írta, hogy jelenleg nem aktív a pilótapiacon, senkivel sem tárgyal, és a csapat szóvivője most kicsit más szavakkal, de ugyanezt közölte a BBC-vel is.

“A pilótakérdés jelenleg nem okoz fejfájást számunkra, akkor sem, ha végül Felipe Massa lecserélése mellett döntünk” – tette még hozzá a szóvivő, amivel nyilván nem nyugtatta meg a brazil pilótát. A ferraris szerződés belengetése egyébként valószínűleg csak egy trükk Räikkönen menedzsmentje részéről: egy harmadik opció bedobásával próbálnak jobb feltételeket kicsikarni a Lotusból és a Red Bullból, mert a két istállóval valóban folyamatosak a tárgyalások.