F1: 100 lóerős előnyben a Mercedes jövőre? 2 Jövőre mutatkoznak be az új V6-os turbómotorok a Forma-1-ben, ezzel párhuzamosan az aerodinamikára vonatkozó szabályok is változnak. Sokan mondták már, hogy a változásokkal talán soha vissza nem térő lehetőséget kap a Mercedes gyári csapata, amely úgy tűnik, ki is használja az esélyt.

A három motorgyártó, a Mercedes, a Renault és a Ferrari eddig titokban tartotta V6-os motorja műszaki adatait, de az Auto, Motor und Sport szerint vannak arra utaló jelek, hogy a Mercedes egy lépéssel a riválisok előtt jár.

“Zárt ajtók mögött általában az a téma, hogy a Mercedes motorja 100 lóerővel erősebb, mint a Ferrarié és a Renault-é” – írta a lap. “A Mercedes ezt természetesen nem fogja soha megerősíteni, de jelzésértékű, hogy a műszaki vezetők szokatlanul magabiztosak a következő idénnyel kapcsolatban.”

A Mercedes teljesítményfölényére utal az is, hogy korábban a Pirelli jövő évre tervezett abroncsairól is vita alakult ki. A Mercedes azért küzd, hogy a hátsó gumik az ideinél szélesebbek legyenek, mert ezek jobban át tudnák vinni a motor erejét és nyomatékát a pályára. A Ferrari és a Renault ugyanakkor azért lobbizik, hogy maradjanak a jelenlegi méretű abroncsok.