Felipe Massa már korábban is utalt arra, hogy helye korántsem biztos a Ferrarinál. Egy interjúban arról beszélt, hogy ha esetleg távoznia kell Maranellóból, gyenge istállóhoz biztosan nem igazol, akkor inkább befejezi F1-es karrierjét. A csapattársával, Fernando Alonsóval szemben rendre alulmaradó Massa ismét megerősítette, hogy van esély a kirúgására.

“Az eredmények döntik el, hogy maradok itt vagy csapatot váltok” – mondta Massa az Autosportnak. “Van esély a maradásra, de a legfontosabbak az eredmények. Alapvetően elégedett vagyok a tempómmal, az időmérőn és a versenyen sem megy rosszul.”

“Ugyanakkor fontos lenne a kiegyensúlyozottság, hogy minden versenyt rendesen be tudjunk fejezni. Ha ez meglesz, akkor jönnek majd az eredmények is.” Massa feje felett már tavaly is kongatták a vészharangot, de akkor a brazil megkapta az áhított új szerződést. Luca di Montezemolo Ferrari-elnök egyértelműen több pontot vár Massától a szezon második felében.

Massa idei legjobb eredménye egy harmadik hely Barcelonából, Malajziában a második helyről rajtolhatott. Összesen 61 pontot gyűjtött, ezzel a bajnokság hetedik helyén áll, miközben Alonsónak – matematikailag legalábbis – reális esélye van a vb-címre.