Továbbra is nagy kérdés, hogy a 17 éves Szergej Szirotkin a Sauber új orosz befektetőinek köszönhetően szerződést kap-e a 2014-es idényre. Felmerült, hogy a fiatal pilóta esetleg lehetőséget kap a pénteki szabadedzéseken a tapasztalatszerzésre, de ez az út nem működik.

“Ez nem lehet opció, mert Szergejnek nincs meg a szuperlicensze” – mondta Monisha Kaltenborn csapatfőnök. “Majd meglátjuk, milyen lehetőségeink vannak még.” Ilyen lehetőség lehet például a szimulátorban végzett munka, de az is elképzelhető, hogy Szirotkin egy régebbi Forma-1-es autó kipróbálásával szerzi meg a szükséges tudást.

Aztán az is lehet, hogy Szirotkin csak vár, ő maga legalábbis türelmes. “Várnom kell. Az a terv, hogy 2014 elején, az első téli teszten ülök be az autóba” – nyilatkozta Szirotkin. Lewis Hamilton szerint egyébként muszáj arról beszélni, hogy Szirotkin készen áll-e az F1-re. “18 évesen én sem álltam készen, pedig elég jó voltam” – fogalmazott Hamilton, aki végül 22 évesen mutatkozhatott be a McLarennél.