Kimi Räikkönenért a Lotus, a Red Bull és talán a Ferrari is verseng, de a finn nem sieti el a döntést. Korábban úgy lehetett tudni, hogy a Lotusnál most, a nyári szünet elejére le akarják zárni a kérdést, de a csapatfőnök, Eric Boullier most pontosított.
“nem egészen ezt mondtam. Én azt mondtam, hogy a döntés már augusztusra megszülethet, de nem rajtam múlik” – nyilatkozta az orosz Championatnak. 
Az angol Autosportnak azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a Lotus idei jó eredményei, legutóbb a Német és a Magyar Nagydíjon begyűjtött második helyek nem fogják komolyan befolyásolni a 2007-es bajnok döntését.
“Az idei év az idei év, a jövő év meg a jövő év. Nem látok Kimi fejébe, de úgy gondolom, ezt mondaná.”
Míg Räikkönen sorra hozza a dobogókat, csapattársa, Romain Grosjean továbbra is hullámzóan teljesít, a tulajdonos, Gerard Lopez nem titkolja, hogy akár őt is lecserélhetnék. A Grosjean fő támogatójának számító Boullier azt mondja, Räikkönen esetleges távozása jól jöhet a franciának.
“Tény, hogy egy teljesen új pilótapáros nem jó dolog. Persze a legjobb lenne megtartani Kimit és Romaint is. De általánosságban igaz, hogy fontos legalább egy versenyzőt megtartani, akár nagyot változnak a szabályok, akár kicsit. Legalább egyet.”
A Lotusnál tartalékosként ott van a tavalyi GP2-es bajnok, Davide Valsecchi, de úgy tudni, Nico Hülkenberg, Paul di Resta és még Felipe Massa is képben lehet náluk.