India 2011-ben jelent meg az F1-es versenynaptárban, és a csapatokat azóta sújtják a nagy terhet jelentő vámtételek és társaságiadó-fizetési kötelezettségek. Egyre több a morgás a feleslegesnek tartott kiadások miatt, Bernie Ecclestone a politikai helyzettel sem elégedett, így reális veszély, hogy a következő évi versenynaptárban India már nem lesz benne.

Vijay Mallya, a Force India csapatfőnöke szerint a helyzetre sürgősen megoldást kell találni. “Probléma van az indiai adóhatósággal, de ez egy ilyen furcsa banda” – mondta Mallya. “Több cégre is kivetettek ötletszerű adókat, köztük számtalan multinacionális vállalatra, és ez egyáltalán nem szokatlan az országban.”

“Az ő logikájuk az, hogy az F1-ben van 19 verseny, és egy Indiában. Ennélfogva az F1 teljes bevételének tizenkilenced része után az indiai adót meg kell fizetni. Lehet, hogy egy szűklátókörű indiai adószakértő szerint ez jogos, de le kell ülnünk velük, és elmagyarázni: India nem az egyetlen ország, amely versenyt rendez, más országokban évtizedek óta megy a sorozat, mégsem követelnek ilyesmit. Akkor itt hogy lehet? Az ország és az F1 is sokat profitál ebből a versenyből, szükség van rá.”