Ausztria visszatérésével és New Jersey valamint az Orosz Nagydíj érkezésével elvileg 22 futamosra bővülne a 2014-es Forma-1-es idény, azonban ezt a csapatok mellett még az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone sem akarja.
Ehhez persze néhány versenyt ejteni kell, és egyre világosabb is a jelöltek listája. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az eredetileg már idénre tervezett New Jersey-i utcai futam 2014-ben sem valósul mag, és az eddig is problémásnak bizonyult India és Korea búcsúzik majd.
Indiáról már maga Ecclestone mondta azt a Hungaroringen, hogy “nem valószínű” a jövő évi rendezés, és most a 2010-es kezdet óta népszerűtlen és veszteséges Koreai Nagydíj végzetét is újabb hírek erősítik meg.
A Német Auto Motor und Sport szerint “úgy tűnik, a koreai szervezők pénze elfogyott, Eclestone pedig nem arról híres, hogy türelmes lenne a nem fizetőkkel”. Az AFP hírügynökség ezzel egybevágóan tudósít: “a rendezők az első Forma-1-es verseny óta veszteséget termelnek, a kormányzatnak pedig nem áll szándékában finanszírozni ezt.”