Hiába a csúcskategória a Forma-1, azért még az sem fenékig tejfel. Már tavaly, majd idén néhány hete újra felröppent, hogy Kimi Räikkönent nem fizeti rendesen a Lotus. 
A csapatfőnök, Eric Boullier akkor elismerte, hogy volt ilyen, de azt állította, hogy azóta rendezték a kérdést. A Magyar Nagydíj hétvégéjén újra felvetődött, hogy az új társtulajdonosok, az Infinity Racing késlekedése miatt a finn megint nem kap rendes fizetést, amit a versenyen végül másodikként beérő 2007-es bajnok is megerősített.
“Volt már ilyen tavaly is, és most megint. Nem ideális, de biztos vagyok benne, hogy valamikor fizetnek majd” – mondta.
A munkabér hiánya persze nem épp a legjobb, ha meg akarják tartani Räikkönent a fizetéssel biztosan nem fukarkodó Red Bull-lal szemben, sőt, akkor sem épp kedvező, ha esetleg az utódot kell keresniük. A német Nico Hülkenberg már érdeklődött a Lotusnál, de a nem fizető csapatokról is van már elég tapasztalata, a hír hallatán talán megfontolja majd, hogy beüljön-e a fekete-arany autóba.
A 25 éves versenyzőnek a tavasz óta a csőd szélén támolygó, és az orosz befektetők érkezése után is bizonytalan helyzetű Sauber május óta nem fizet, a svájci Blick veterán szakújságírója pedig kiderítette, hogy még a 2011-2012-ben őt alkalmazó Force India is tartozik neki.
“Ez most tényleg komoly kérdés? A számokról, fizetésekről nem beszélhetek a szerződések miatt” – mondta a fentiekre. 
Benoit hozzátette, hogy Hülkenberg sokat sejtetően mosolygott, amikor azt mondta neki, hogy tudomása szerint annyival tartoznak a pilótának, amiből ő maga már szépen eléldegélne.