Jenson Button egy remek rajttal alapozta meg a Magyar Nagydíjon elért hetedik helyet, a jó helyezkedés után már csak a gumikra kellett figyelnie. Ez szokás szerint remekül ment az angolnak, még úgy is, hogy a nagy csatározásokban Sebastian Vettellel és Romain Grosjeannal is koccant.

“Pontosan tudtam, hogy lassabb vagyok a többieknél” – mosolygott Button. “Sebastian és Romain ellen is úgy éreztem, hogy én vagyok a célpont, de pont ettől volt igazán szórakoztató a verseny.”

“Szerencsére sikerült végigvinni a két kiállást, volt egy 35 körös etapom is. Úgy tudom, hogy ennél több senkinek sem jött össze, szóval elégedett vagyok. Jó lett volna megverni mindkét Ferrarit, de a mai versenyben most ennyi volt.”

Button szerint kizárólag Grosjean hibája volt a koccanás. “A felügyelők még vizsgálják az esetet, de szerintem elég egyértelmű: esélyem sem volt arrébb húzódni. Romain hibája volt, és akár sokkal rosszabbul is végződhetett volna, mindkettőnk versenye veszélyben volt. Szerencsés voltam, mindkét autó elég masszív. Láttam, hogy mi fog történni, de nem tudtam tenni ellene semmi. Nem tudom, mire gondolt Romain, bár igazából azt hiszem, hogy nem is gondolkozott abban a pillanatban.”