Ahhoz képest, hogy Sergio Perez a harmadik szabadedzésen összetörte autóját, a két mclarenes közül ő volt az, aki bejutott a Q3-ba a magyar időmérőn. A mexikói végül csak a közepes keverékeket járatta meg, az érdemi csatába nem szólt bele, de Mark Webber technikai gondjai miatt így is a kilencedik helyről rajtolhat.

“A srácok fantasztikus munkát végeztek a harmadik edzés és az időmérő között, köszönöm nekik, hogy készen lett az autó” – fogalmazott Perez. “A Q1 elején egy kicsit kényelmetlenül éreztem magam az autóban, így történhetett, hogy csak az utolsó helyen kerültem a Q2-be. Ott aztán egész jó kört futottam, de a tempónk alapján nem is volt kérdés, hogy a Q3-ban csak a közepeseket tesszük fel. Ez jobb stratégiai kiindulópontot jelent a versenyre.”

Jenson Button csak a 13. helyen zárt, nem volt túl boldog, de lát pozitív jeleket is. “Friss gumikon nem éreztem igazán az autó elejét, szenvedtem egy kissé” – fogalmazott Button. “De bizonyos értelemben ez jó jel: végre sikerült leszorítóerőt generálnunk az autó hátuljánál.”

“A versenyen ez még jól jöhet, többet tudunk játszani a beállításokkal a kormányról is, és a futamon általában mindenkinek kisebb a tapadása hátul. Kicsit, persze, csalódott vagyok, többet reméltem, de bízom benne, hogy a versenyen jobbak leszünk.”