Már hetekkel ezelőtt bejelentette a Lotus, hogy a technikai igazgató James Allison elhagyja a csapatot, de egészen mostanáig nem lehetett biztosan tudni, hol folytatja a szakember. Nagyon valószínű volt, hogy a Ferrari csapott le rá, de a hivatalos bejelentés csak nem akart megérkezni Maranellóból.

Mostantól viszont – legalábbis az Autosport szerint – hivatalos, hogy Allison a Ferrarinál folytatja, végre az összes apróságban sikerült megegyezni a szakemberrel. A bejelentés ugyanis azért késlekedett, mert sok részletkérdésen ment a huzakodás.

Az Autosport úgy tudja, hogy a hivatalos Ferrari-bejelentés is hamarosan befut, vagy a Hungaroringen, vagy a verseny után adják ki a közleményt. Az ilyenkor szokásos “kényszerpihenő” miatt Allison legkorábban jövő év elején kezdhet dolgozni a Ferrarinál.

Fernando Alonso örül Allison érkezésének, korábban sikeres párost alkottak a Renault-nál. “Szorosan együtt dolgoztam vele, és két világbajnoki címet is nyertünk” – mondta Alonso. “Aztán 2008-2009-ben visszatértem a Renault-hoz, négy évvel ezelőtt már technikai igazgató volt. Azzal az autóval nem voltunk olyan sikeresek, ellenben mindenki láthatta, hogy mit ért el a Lotus az elmúlt két évben. James az egyik legkiválóbb koponya ott, meglátjuk, mit hoz vele a jövő.”

Még nem teljesen világos, hogy mi lesz Allison pontos pozíciója, de valószínűleg főmérnöknek nevezik ki, aki Pat Fry technikai igazgatóval szinte kéz a kézben dolgozik majd. Allison dolgozott már a Ferrarinál, 2000-tól öt idényt húzott le Maranellóban a Schumacher-korszakban.