Kimi Räikkönen továbbra sem döntötte még el, hogy 2014-re hosszabbít-e a Lotusszal, vagy él a lehetőséggel, és a távozó Mark Webber helyére ül a bajnokcsapat Red Bullnál.
A címvédők nyilván nagyon szeretnék a finn világbajnokot, de azért a saját nevelésű Daniel Ricciardóval is komolyan számolnak. Míg a másik Toro Rossó-s, Jean-Eric Vergne nem esélyes, az ausztrál ifjonc a múlt héten tesztelt is az anyacsapatnál.
A Magyar Nagydíj előtt így beszélt a helyzetről a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner:
“Azt hiszem, Jean-Eric számára még kicsit korai lenne az előléptetés, ezért foglalkozunk Daniellel Silverstone-ban. Vergne is helyet érdemel a Forma-1-ben, ha a Red Bull-ülésre nincs esélye, akkor logikus, hogy a Toro Rossónál folytassa. Az F1-es tapasztalatok terén hat hónap hátránya van Danielhez képest, szóval még mindig csak tanul.” 
“Daniel viszont jól mutatkozott be a teszten, össze lehetett mérni Sebastiannal, aki másnap vezetett, és tényleg nem ment rosszul.”
Horner a fentiekkel együtt nem titkolta, hogy nehéz lesz a döntés: “Kimi képességei önmagukért beszélnek. Ő már bizonyított, nincs kétség felőle. Daniel nyilván még a pályája elején jár, egyértelműen gyors, de a többi csak akkor derül ki, ha élesben kipróbáljuk. De mostanra van elég adatunk a döntéshez. Kimi és Daniel személyében kiváló opcióink vannak.”
A csapatfőnök leszögezte, hogy hiába kellene jelentősen többet fizetni Räikkönennek, a bérezés nem döntő jelentőségű kérdés.
“A pénz nem lényeges elem ebben. Persze a pénzügyek mindig fontosak, de érdemes megnézni, mennyi a különbség a konstruktőri bajnokságban az első és második, vagy a második, harmadik és negyedik hely között. Igen jelentős. Szóval rossz döntés esetén így is, úgy is pénzügyi hátránnyal jár, ha nem jönnek a pontok.” 
És hogy mikor derül ki, hogy Räikkönen vagy Ricciardo lesz Vettel csapattársa?
“A nyári szünetet valószínűleg a mérlegeléssel töltjük, és majd utána, Spában vagy Monzában jön a bejelentés – szerintem semmiképp sem később” – mondta Horner.