Ahogy az előző, úgy ez az idény sem Felipe Massáé, a brazil egyszerűen képtelen tartani a lépést Fernando Alonsóval. Nagyon is elképzelhető, hogy eredményeit látva a Ferrari nem kínál új szerződést Massának, akinek a helyére három komoly jelölt is van.

A Saubertől távozóban lévő Nico Hülkenberg mellett a két Force India-pilóta, Paul di Resta és Adrian Sutil is nagyon szeretne beülni a Ferrariba. Massa egyébként tisztában van vele, hogy a Ferraritól való esetleges távozás F1-es karrierje végét is jelentheti.

“Aggodalommal vagy félelemmel nem lehet vezetni” – mondta Massa. “Ha váltanom kell, csak versenyképes csapathoz megyek. Ha ilyen nincs, inkább kiszállok az F1-ből, mert versenyezni, nem csupán autózgatni akarok. Ha valamilyen okból nem maradhatok a Ferrarinál, próbálkozni fogok máshol, de a kiscsapatok nem érdekelnek.”

“A Ferrari egy nagy hagyományokkal és gazdag múlttal rendelkező csapat, amely mindig a legjobbak közé tartozott a Forma-1-ben” – reagált a találgatásokra Hülkenberg. “Majd meglátjuk, egyelőre várok és csak figyelem, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Teljesen képlékeny a jövőm.” Hülkenberg akár Kimi Räikkönen utódja is lehet a Lotusnál, ha a finn átigazol a Red Bullhoz.

Di Resta sem tagadta, hogy érdeklődik iránta a Ferrari. “A menedzsmentem a legjobb lehetőséget keresi számomra az előrelépésre” – fogalmazott diplomatikusan a skót.

Csapattársa, Adrian Sutil szerint még korai beszélni a következő évről. “És egyébként is, először Vijay Mallyával kell leülnöm” – fejtegette a német. “A különbség a Force India és az élcsapatok között annyi, hogy nekünk 110 százalékot kell adnunk, hogy esélyünk legyen a dobogóra, míg a menőknek ez hibákkal is összejöhet. Jelenleg nincs túl sok olyan csapat, amelyik jobb nálunk, szóval egy esetleges csapatcserét jól meg kell fontolni.”