Az Osztrák Nagydíj visszatérésével jövőre rekordot jelentő 22 versenyből állhat az idény. Eddig 19 nagydíj helye biztos, és az, hogy elvileg Oroszország és New Jersey is csatlakozik jövőre, a hosszú naptár azonban aggasztja a csapatfőnököket.

“Erről az ügyről biztosan lesz szó a következő napokban a Hungaroringen” – írta az egyik brazil szakújságíró megbízható forrásaira hivatkozva. Könnyen lehet azonban, hogy a nagy megbeszélősdire nem is lesz szükség, mert Ecclestone sem akar 22 versenyt.

“Húsz verseny lesz jövőre, Ausztriával együtt. Mást egyelőre nem tudok, a nyár végén tessék újra érdeklődni” – mondta Ecclestone az osztrák Kleine Zeitungnak. Niki Lauda szerint New Jersey biztosan kiesik jövőre, nem lesz pénz a futamra. “Az idén sem jött össze, mert nem voltak meg az anyagi feltételek. Amennyire én tudom, már most sincs benne a verseny az ideiglenes naptárban.”

Bizonytalan a koreai futam sorsa, és nem elképzelhetetlen, hogy a téli olimpia miatt végül egy évet csúszik az orosz beszállás is.