Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) idén is 150 szakemberrel, 21 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal és hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel vigyáz a Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyzőinek és nézőinek biztonságára.
A versenyen egy belgyógyászati, traumatológiai ellátásra is alkalmas ambulancia is lesz – áll Győrfi Pál OMSZ-szóvivő keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
    
Hozzátette: az idei Forma-1-es versenyen a világon elsőként fognak használni mentőmotorokat az esetleges balesetek sérültjeinek gyors ellátásában. A versenypálya két pontjára telepített nagy teljesítményű motorokon mentőorvosok ülnek majd, akik a speciális járművel pillanatok alatt elérhetik a pálya megfelelő pontját, és megkezdhetik a segítségnyújtást. Az újítás ötletét a Forma-1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vezetői is nagy tetszéssel és elismeréssel fogadták. 
Győrfi Pál megemlítette, hogy a Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak azon a versenyt megelőző, súlyos balesetet szimuláló tesztvizsgán, amelyen az egyes beavatkozások szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a FIA illetékesei. 
A versenyzők biztonságán túl a mentőszolgálat a nézők megfelelő ellátását biztosítani képes mentőerők készenlétére is nagy hangsúlyt fektet – írta. A nézőtéri szektorokba telepített mentőegységek tavaly a három versenynapon csaknem 250 esetben nyújtottak segítséget rosszullétek, sérülések miatt.