Orosz pénzből menekült meg az összeomlástól a Sauber, a mentőöv azonban változtatásokkal jár együtt. Állítólag távoznia kell például a csapatfőnök Monisha Kaltenbornnak, és az is nagyon valószínű, hogy jövőre F1-es állást kap a 17 éves Szergej Szirotkin.

Igor Salaquarda, a cseh ISR tulajdonosa, Szirotkin jelenlegi főnöke szerint túl korán jön ez a lehetőség Szirotkin számára. “Ez túl nagy nyomás. Még csak 17 éves!” – fakadt ki Salaquarda. “Egészen biztosan túl fiatal még az F1-hez.”

“Nem arról van szó, hogy fizikálisan nem bírná, egy mai F1-es autót bárki elvezet. Sokkal nehezebb megbirkózni azzal a nyomással, ami a világbajnoksággal jár együtt. Szergejnek csak nagyon kis szériákban szerzett tapasztalata van, az Auto GP-ben és az olasz Forma-3-ban sem voltak túl komoly ellenfelei. Gyors volt, ez igaz, de nem követelhetünk túl sokat tőle.”

A Sauber új szponzorával két orosz hátterű alakulat is lesz a mezőnyben, a Marussiát vezető Andy Webb pedig azt mondja, hogy nem érez csalódottságot a Saubernek dobott félmilliárd dolláros mentőcsomag miatt. “Először is, nem hiszem, hogy az üzlet végleg megköttetett, több dolgot kell még tisztázni” – mondta Webb.”

“Ugyanakkor én úgy vélem, minél nagyobb az F1 befolyása Oroszországban, annál jobb. Szerintem nem a sauberes szerződés lesz az utolsó dolog, amit látunk, az oroszok egyre jobban érdeklődnek az F1 iránt. Én csak örülök ennek.”