Egy ideje tartja magát a pletyka, hogy Giedo van der Garde helyére Heikki Kovalainent ültetné vissza a Caterham, mert a csapat nem teljesen elégedett az egyébként fizetős holland teljesítményével. A hírek Kovalainenhez is eljutottak, de szerinte nem kell komolyan venni ezeket.

“Az ilyen híresztelések igen gyakoriak az F1-ben, miután valakinek van egy rossz versenye” – mondta Kovalainen. “Nem tárgyaltam a csapattal, nem is akarom elvenni senki helyét, szóval fogalmam sincs, honnan jön ez a sztori. Ha valakinek szüksége van rám, természetesen készen állok.”

A háttérben Kovalainen szorosan együtt dolgozik a Caterhammel, ezt nem is tagadja. “Sok időt töltök a mérnökökkel és dizájnerekkel, van egy vadiúj, nagyon jó szimulátorunk is. Természetesen szeretnék újra versenyezni, de most csak arra koncentrálok, hogy minden tudásommal segítsem a csapatot. Nem tudok mást hozzáfűzni.”

Van der Garde összességében elégedett az eddig nyújtott teljesítményével, szerinte fejlődött az Ausztrál Nagydíj óta. “Európában már új alkatrészeink is voltak, ráadásul olyan pályákon mentünk, amelyeket ismerek. Ez segített” – értékelt a holland. “Szerintem mutattunk szép dolgokat, és szépen lépegettünk előre. A Nürburgringen én is nagyon jó versenyt futottam, a folytatásban is folyamatosan szeretnék javulni.”