A Toro Rosso ausztrál versenyzője tegnap lehetőséget kapott, hogy vezesse a Red Bull autóját a Forma-1-es teszten Silverstone-ban. Bár délután a Red Bullal nem tudott olyan gyors lenni, mint délelőtt a Toro Rosso gépével, sőt a kavicságyba is kicsúszott, nem aggódik amiatt, hogy elherdálta volna a lehetőségét.


“Azt hiszem, képességeim szerint vezettem, megtettem, amit tudtam” – nyilatkozta Ricciardo, aki Kimi Räikkönennel van versenyben a red bullos állásért. “Egy kissé trükkös volt a Pirelli és körülmények miatt, mivel nem igazán állíthattunk az autón. Ideális esetben módosítottunk volna és a körülményekhez igazítottuk volna a kocsit, persze ugyanilyen volt mindenkinek.”

Bár a média szereplői kiemelten foglalkoztak a versenyzővel, elmondása alapján ő nem érzett kiemelt nyomást a karrierjét komolyan befolyásoló teszt miatt.

“Jó lehetőség volt, hogy beülhessek és tapasztalatot szerezzek két különböző vadállattal. Jó, hogy megkaptam a lehetőséget vezetni, de határozottan inkább szórakozás volt ez” – mondta Ricciardo, aki kitért a jövőre is:

“Majd meglátjuk, mi történik. Nem az én döntésem lesz [hogy leigazolnak-e]. Még előttem van a szezon hátralévő része a Toro Rossóval, mostantól arra kell koncentrálnom. Az elmúlt néhány verseny jobb volt, szóval ugyanígy kellene folytatnunk. “

Hamarosan azt is megtudhatjuk, hogyan áll Sebastian Vettelhez képest Ricciardo, hiszen pénteken a világbajnok vezeti majd a Red Bull autóját.  Az ausztrál is kíváncsi. “Megnézem Seb időeredményét holnap és remélhetőleg nem kell majd szégyenkeznem.”