Felipe Massa két és fél siralmas idény után 2012 második felében, formába lendült így a Ferrari 2013-ra is szerződést hosszabbított vele, de a brazil pilóta idén nagyon egyenetlenül teljesít. Gyorsnak ugyan elég gyors, de sorozatosan hibázik, a pontokat nem hozza kiszámíthatóan.
2010 óta háromszor állt dobogóra, legutóbb a Spanyol Nagydíjon, Barcelona óta viszont esik-kel. Nem olyan rég a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali tulajdonképpen kijelentette, hogy 2014-ben is megtartják a 31 éves versenyzőt, de az elmúlt futamok után már óvatosabban kezelik a kérdést az olasz csapatnál.
A nürburgringi, saját hibájából történt kiesés után azért még a csapat támogatásáról biztosították Massát.
“Felipe tökéletesen tisztában van vele, hogy a bizalmunk töretlen iránta” – erősítette meg Domenicali korábbi szavait az elnök, Luca di Montezemolo.
A vezér ezzel együtt már nem beszél az egyértelmű szerződéshosszabbításról: “A jövő? Arról majd később beszélünk, nincs okunk kapkodni. Bízom benne, hogy hamarosan újra hozza azokat az eredményeket, amelyek a tehetségéhez illenek, mint például az elmúlt két futamon mutatott rajtjai.” 
Az F1-ben 2002 óta szereplő Massa 2006 óta versenyez a Ferrarinál, előbb Michael Schumacher csapattársa és “tanítványa” volt, majd Kimi Räkkönen csapattársaként a finn előző évi sikere után hajszál híján bajnok lett 2008-ban, 2009-ben azonban súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nagydíjon, a 2010-es, immár Fernando Alonso mellé történt visszatérése óta csak a spanyol árnyékában van.
A Ferrari ezzel együtt is megtarthatja Massát, ugyanis hiába van a piacon Nico Hülkenberg vagy épp a saját nevelésű, idén a Marussiánál tapasztalatokat gyűjtő Jules Bianchi, a brazilt legalább jól ismerik, a 2014-es nagy műszaki változások miatt pedig fontos lehet a kontinuitás.