Még májusban jelentették be, hogy a korábbi pletykákkal összhangban a Honda a 2008-as kiszállást követően 2015-ben visszatér a Forma-1-be.
A japán cég teljes gyári csapat helyett csak a vonzónak talált, 2014-től használandó 1,6 literes V6-os turbómotorok gyártójaként száll be újra, a partner pedig ki is lehetne más, mint a 80-90-es évek fordulóján a közös sikerekben részes McLaren.
A fejlesztési munka már most is folyik otthon, Tocsigiben, de a gyártó természetesen európai F1-es központot is fenntart majd. A mai bejelentés szerint ez az Red Bull Racingnek is otthont adó angliai Milton Keynes-ben lesz.
“Az új európai létesítmény lesz a Honda F1-es tevékenységének központja, ott szerelik majd össze és tartják karban a tocsigi fejlesztési központban készülő motorokat. A versenytevékenységet is az európai központból szervezzük majd. Az Egyesült Királyság ideális helyszín, hiszen az a McLaren és számos beszállító otthona, a 19 futamból pedig 7 Európában zajlik, az ország pedig a szállítás és a csapattagok mozgásának csomópontja is” – állt a japán cég közleményében. 
A Honda szűk egy év múlva, jövő júniusban kezdi meg a munkát Milton Keynes-ben.