A Kanadai Nagydíjon a McLaren megszakította a rekordhosszúságú, 64 futamos pontszerzési szériáját, majd kegyelemdöfésként a hazai futamon, a Brit Nagydíjon is nulláztak.
A múlt hétvégi Német Nagydíjon egy kicsit jobb volt az eredmény, Jenson Button a 6., Sergio Perez a 8. helyen ért be, de a csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem tud őszintén örülni. Az irány talán jó, a mérték nem elég.
“Nyilván nem hányok cigánykereket, még mindig nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, de legalább léptünk egyet a jó irányba. A 64-es pontszerzési rekordszéria után a következő két futamon nem szeretünk pontot, ami azért elég kijózanító volt” – utalt a kanadai és hazai nullázásra. 
A Pirelli a Brit Nagydíj után gumit cserélt a Nürburgringre, de Whitmarsh szerint nem ezért javult a McLaren, és általában sem jelentett nagy változást az újítás. Ami őket illeti, továbbra sem mondtak le teljesen 2013-ról.
“Szerintem nem változott az erősorrend Németországban. Ami minket illet, nincs semmi titok, folytatnunk kell az autó fejlesztését, ki kell ismernünk. Egy kicsit javultunk, de őszintén szólva még mindig nem annyit, mint szerettük volna.”
“Korlátozott erőforrásaink vannak erre, hiszen most már komolyan összpontosítunk a jövő évre. De versenyzők vagyunk, úgyhogy még idén is keményen hajtunk és próbálunk komolyabb javulást elérni.”