A Ferrari és Fernando Alonso ugyan a tavalyinál jóval versenyképesebb autóval kezdte a 2013-as idényt, mégsem tudott belőle előnyt kovácsolni, a bajnokságban jó ideje csak futnak a címvédő Red Bull és Sebastian Vettel után.
A német kanadai kiesése miatt Alonso 21 pontra csökkentette a hátrányt, de a Német Nagydíjon újra visszaesett, 34 pontnyira került a versenyt megnyerő Vetteltől. A ferraris csak a 4. helyet hozta. 
Bár egyelőre nem látszik, hogy Alonso lendületet tudna venni, a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali szerint semmi sincs még veszve a bajnokság tekintetében. 
“Naná, hogy sikerülhet, 100 százalék. Ha valaki azt hiszi, hogy egy hozzánk hasonló csapat az idény felénél lemond a bajnokságról, az téved. Egyszerűen javítani kell az autón és pont. Az elmúlt pár futamon is láthattuk, hogy gyorsan változnak a dolgok. Még kilenc verseny van, minden lehetséges” – szögezte le az olasz.
 
Bár hangsúlyozza az autófejlesztést, Domenicali szerint továbbra is a gumik kezelése jelenti a kulcsot a sikerhez.
“Úgy hiszem, az autón túl is van egy nagyon fontos elem, amit a fejlesztés részének is tekinthetünk, ez pedig a gumik autóra gyakorolt hatásának megértése. Szerintem ez a leglényegesebb. Alapvető fontosságú, ha a bajnoki címért akarunk küzdeni.”
A verseny utáni értékelésében a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is egyetértett Domenicalival:
“Újra bebizonyosodott, hogy mennyire fontos a gumik kezelése és az adatok elemzése. Mindenkire igaz ez, de igyekeznünk kell a többieknél is többet kihozni ebből, ha győzni akarunk. Ugyanez igaz az autó fejlesztésére, abban is jobbnak kell lennünk az ellenfeleknél. Most jó néhány fontos döntést meg kell majd hoznunk a Magyar Nagydíj előtti hetekben.” 
“Jön egy fontos teszt is, amit maximálisan ki kell használnunk. Még minden nyitott, hiszen csak a bajnokság felénél járunk, az év elején kitűzött célok még elérhetők. 
“Végtelenül bízom a csapatban, erős reagálást várok mindenkitől, mert csakis nagy elszántsággal és kemény munkával érhetjük el a kívánt eredményeket. Röviden: kevesebb szöveg, több eredmény.”