A Német Nagydíj hétvégéjén tovább erősödött a Kimi Räikkönent 2014-re a Red Bullhoz kötő találgatás, már az is felröppent, hogy a felek véglegesítették a megegyezést.
Bár a csapat “hivatalosan” három jelölttel számol, a finn mellett a két Toro Rosso-pilóta is képben van, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko sem tagadta, hogy Räikkönen áll a “lista élén”. 
A finn pilóta kis híján elverte hazai pályáján Vettelt, de úgy tűnik, ez nem rontja az esélyeit, a címvédő szívesen látná őt csapattársaként. 
“Igazán tisztelem Kimit, mindig is egyenesen, tisztességesen viselkedett velem, szóval nem bánnám. Nagyszerű kihívás lenne. Ezzel együtt nem beszéltünk még erről a csapatnál, és persze ott az utóbbi futamokon lendületben lévő két Toro Rosso-pilóta is, szóval lassan eldöntik a fejesek, mi legyen” – mondta, külön hangsúlyozva, hogy nem ő dönt a csapattársról.
“Nem én döntök, és nem is befolyásolja a versenyzésemet ez a dolog. Idén csak a versenyekre koncentrálok, jövőre meg annyi új dolog lesz, a szabályváltozások, motorok, új autók, hogy még egy (a csapattárs) már nem sokat számít. Lesz épp elég dolgom.”
A Sky Sports szakkommentátora, Martin Brundle megjegyezte, szerinte furcsa, hogy Vettel így elhatárolja magát a döntéstől, nehezen hihető, hogy nem szól majd bele a kérdésbe.
“Érdekesnek találtam a szóhasználatát, ‘majd ők döntenek’ és nem ‘mi’. Nagyon próbálta elhatárolni magát, de én nem tudom elképzelni, hogy a csapat ne támaszkodna a véleményére, méghozzá hangsúlyosan. Bár az is igaz, hogy csak egy évre hosszabbított a Red Bull-lal, szóval nincs úgy bebetonozva, mint mondjuk Alonso a Ferrarinál.”