Felipe Massa 2010-től egyre gyengébben szerepelt a Ferrarinál, de 2012 utolsó harmadában összekapta magát, így az olasz csapat egy évre hosszabbított vele.
A brazil pilóta idén felemásan szerepel: a tempója általában megvan, de az eredmények nem nagyon jönnek, újra és újra hibázik valahol. Vasárnap a Német Nagydíjon kiválóan rajtolt, és talán a dobogóra is felérhetett volna, de már a 4. kör kezdetén kipördült, a bukótérben nem tudott visszaváltani és visszatérni, kiesett.
Bár Massa helyére több jelölt is akadna – Nico Hülkenberg, Jules Bianchi, Paul di Resta – a csapatfőnök, Stefano Domenicali pár hete azt mondta, hogy szinte biztosan marad a brazil 2014-re is. Látszólag a nürburgringi hiba sem változtatott a helyzeten.
“Igen, most is kitartunk mellette. Én mindig is mondtam, hogy hiszünk benne. Igen, vannak kényes pillanatok, és nyilván nem vagyunk elégedettek az eredményekkel, de támogatnunk kell Felipét, hiszen a csapat a konstruktőri bajnoki címre is hajt. Felipe tudhatja, hogy 100 százalékosan mögötte állunk.”
Domenicali szavai ellenére a vasárnapi hibát magára vállaló Massa már egy kicsit bizonytalan 2014-et illetően.
“Fogalmam sincs, hogy (a hiba) veszélyezteti-e a jövőmet. Én csak annyit tudok mondani, hogy nem örülök a történteknek. Van elég tartásom ahhoz, hogy kimondjam, a csapat semmi hibát nem észlelt az autón. De a lényeg, hogy a teljesítmény tekintetében jól szerepeltem a hétvégén, a további versenyek szempontjából már csak ez számít. Sokszor kimásztam már a gödörből, nem lesz nagy dolog újra megtenni.”